Stappenplan: eigen schoonheidssalon starten aan huis

Voor wimperstylisten

Ben je gecertificeerd en heb je ruime ervaring met het aanbrengen van wimpersextensions? Wil je voor je zelf beginnen? Maar hoe start je een eigenbedrijf en hoe word je een succesvolle professionele wimper extensions specialist? En hoe kom je aan klanten?

 

Zelf een eigen schoonheidssalon starten is wel spannend. Niemand kan je de garantie geven dat jouw salon een succes zal gaan worden. Belangrijk is dat je er zelf in gelooft. Wat je ook kunt doen is proberen om zo weinig mogelijk fouten te maken en vooraf goed over een aantal zaken na te denken. Je moet een plan van aanpak hebben voor je op te starten bedrijf. Wij hebben een wimperextensions cursus gemaakt waarbij je binnen 30 dagen je eigen salon kan beginnen.

Stappenplan: eigen Wimperextensions Salon starten
Boost jouw succes

1. Bedenk goed je idee uit en werk het uit tot een concreet plan

Wat ga je maken of verkopen? Welke diensten ga je leveren? En is ondernemen eigenlijk wel iets voor jou?

2. Verken de markt en bepaal je pad

Zoek uit waarin je beter of anders bent dan jouw concurrenten en bepaal hoe je de markt op gaat met jouw product of dienst. Wat maakt jouw bedrijf anders? Waarin kan je je onderscheiden? Wie zijn jouw klanten en wat willen ze?

3. Verzamel je financiën en zoek eventueel investeerders

Om jouw bedrijf van de grond te krijgen heb je geld nodig. Met een financieel plan breng je in kaart hoeveel je nodig hebt en waar je dat vandaan haalt. Ook krijg je inzicht in de kansen van jouw bedrijf. Zo kun je vooraf inschatten of ondernemen voor jou rendabel is.

4. Bedenk een bedrijfsnaam

Voor jouw KvK-inschrijving heb je een bedrijfsnaam nodig. Een goede bedrijfsnaam is herkenbaar, blijft hangen én maakt duidelijk wat je te bieden hebt. Kijk wel eerst of jouw bedrijfsnaam nog niet bestaat. Laat zien hoe je kan onderzoeken of je dezelfde naam hebt als een andere onderneming.

5. Kies een rechtsvorm

Jouw bedrijf heeft een juridisch jasje nodig: een rechtsvorm. De rechtsvorm bepaalt onder andere jouw aansprakelijkheid, maar ook welke belastingen je moet betalen en of je fiscale voordelen krijgt. Welke rechtsvorm past het beste bij jouw bedrijf?

Creative Business Lawyer services

Wimperextensions cursus

Ben je gecertificeerd en heb je ruime ervaring met het aanbrengen van wimpersextensions? Wil je voor je zelfbeginnen? Maar hoe start je een eigenbedrijf en hoe word je een succesvolle professionele wimper extensions specialist? En hoe kom je aan klanten? Start nu jouw eigen salon.
Druk op het boek voor meer informatie.

Remote Creative business lawyer

Je krijgt het volgend:
Lawyer op afstand
Onbeperkt telefonisch advies
Onbeperkt contracten laten controleren
Onbeperkt incassotrajecten starten
Uw eigen in-house bedrijfsjurist
Drie fysieke bijeenkomst.
Druk op de koffer voor meer informatie.

One-on-one meeting

Boek afspraak voor consulting voor jouw onderneming.
Hoe kan je jouw process automatiseren?
Antwoorden op jouw vragen over contracten en overige omstandigheden.
Druk op de ster voor meer informatie.

6. Zet een administratie op en hou het bij

Een administratie opzetten en bijhouden. Er zijn vast leukere dingen te bedenken. Maar als ondernemer ben je het wettelijk verplicht. Zorg dus dat jouw administratie voldoet aan de eisen. Je moet bijvoorbeeld duidelijk laten zien hoeveel btw je moet betalen of hoeveel btw je terugkrijgt.

7. Stel algemene voorwaarden op

Breng jouw bedrijfsrisico’s in kaart, beperk ze zoveel mogelijk of dek ze zo goed mogelijk af. Bijvoorbeeld met bedrijfsverzekeringen of een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Denk ook aan algemene voorwaarden. Daarmee maak je direct duidelijk welke rechten en plichten jij en je klanten over en weer hebben. In de online cursus hebben wij algemene voorwaarden voor je opgesteld, deze kun je gebruiken.

8. Check of je alles hebt gedaan!

Er bestaan geen speciale diploma’s voor ondernemers. Maar soms moet je als ondernemer wel aan bepaalde beroepseisen voldoen. Je kunt ook te maken krijgen met eisen aan jouw bedrijfsruimte. Bijvoorbeeld als je een bedrijf aan huis hebt. Mag dat wel volgens het bestemmingsplan? Heb je een apart bedrijfspand, is dat dan brandveilig en voldoe je aan de milieueisen? Jouw gemeente kan je hierbij helpen.

9. Schrijf jouw bedrijf in bij de KvK en regel de aanmelding bij de Belastingdienst

Klaar voor de officiële start van jouw bedrijf? Dan schrijf je jouw bedrijf in bij de Kamer van Koophandel. Hiermee regel je ook meteen jouw aanmelding bij de Belastingdienst en jouw btw-nummer.

10. Contracten: waar moet je op letten?

Commerciële contracten zijn contracten die gelden tussen professionele partijen. Denk daarbij aan contracten tussen ondernemingen. Commerciële contracten komen in diverse vormen voor.

11. Ga op zoek naar klanten en maak plannen voor de toekomst

 

Je ondernemingsplan is rond, de financiering is geregeld, jouw bedrijf is ingeschreven bij de KvK. Kortom, jouw bedrijf is van start! Nu nog klanten vinden. Bijvoorbeeld via een regionaal of online netwerk.

Eerdere cliënten

in de beauty branche!

Onze services

Wimperextensions cursus

Ben je gecertificeerd en heb je ruime ervaring met het aanbrengen van wimpersextensions? Wil je voor je zelfbeginnen? Maar hoe start je een eigenbedrijf en hoe word je een succesvolle professionele wimper extensions specialist? En hoe kom je aan klanten? Start nu jouw eigen salon. Druk op het boek voor meer informatie.

Remote Creative business lawyer

Je krijgt het volgend:
Lawyer op afstand
Onbeperkt telefonisch advies
Onbeperkt contracten laten controleren
Onbeperkt incassotrajecten starten
Uw eigen in-house bedrijfsjurist
Drie fysieke bijeenkomst.
Druk op de koffer voor meer informatie.

One-on-one meeting

Boek afspraak voor consulting voor jouw onderneming.
Hoe kan je jouw process automatiseren?
Antwoorden op jouw vragen over contracten en overige omstandigheden.
Druk op de ster voor meer informatie.

Gratis Spreekuur

Heb je hulp nodig op diverse trajecten? Ben je op zoek naar een Creative Business Lawyer, die je kan helpen bij het opstellen van een contract (overeenkomst van opdracht)? Wil je dat het allemaal juridisch klopt? Twijfel niet langer en maak kennis met ons tijdens het gratis spreekuur.

Wekelijks op een zaterdag tussen 12:00 en 14:00 houden wij spreekuur in Arnhem. Tijdens dit spreekuur beantwoorden wij al jouw juridische vragen. Deze “eerstelijnshulp” wordt aangeboden om de toegang tot juridisch advies voor iedereen laagdrempelig te maken.

Voor het spreekuur in Arnhem reserveren wij 45 minuten. Als je dat wilt kun je aansluitend een afspraak maken om jouw vraag of probleem bij ons in behandeling te geven.

×
×

Winkelmand